Ergma: Eestis kehtivad euroopalikud väärtused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Margus Ansu

Riigikogu esimees Ene Ergma avas täna Raplamaal Purilas Euroopa Liidu 50. juubelile pühendatud metsaistutuskampaania.

Tervituskõnes ütles Ergma, et  metsaistutamisega tähistavad Euroopa Liidu liikmed Euroopa Ühenduse loomise juubelit, teatas riigikogu pressitalitus.

«Puu istutamine on võrdlemisi kaugele tulevikku suunatud samm, tuhandete ja kümnete tuhandete inimeste ühine tegevus annab märkimisväärse tulemuse.  Me näeme, et ka täna loome koos uue väärtuse,» sõnas Ergma.

Riigikogu esimees rääkis sellest, kuidas inimesed võiksid saada aru sõnast «vabadus» ning  millised väärtused meie ühiskonda tegelikult koos hoiavad. 

«Eesti on Euroopa riik, siin elavad eurooplased ja siin kehtivad euroopalikud väärtused,» rõhutas ta.  «Meie riik nägi hiljuti, et vabadust võib mõista  kui midagi väga spontaanset ja irratsionaalset.»

Ergma sõnul ei seisne vabadus eurooplaste mitte piirangute puudumises, vaid oma seotuse tunnetamises.

«See tähendab vastastikust mõistmist ja lugupidamist, arutelu ja infovahetust, vastutust suhete hoidmise eest ja kindlustunnet, mis nendest välja kasvab. Pole vabadust ilma vastutuseta,» lisas riigikogu spiiker.

Istutamiskampaaniat korraldab Riigimetsa Majandamise Keskus ning sel aastal istutatakse 250 langil kokku 900 000 mändi ja kuuske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles