Kohus polnud nõus Monogarovile kautsjoni määrama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov.
Deniss Monogarov. Foto: Частный архив

Tallinna kesklinnas Tammsaare pargis mehe tapmises kahtlustatav Deniss Monogarov ei pääsenud kautsjoni vastu vabadusse.


Monogarovi kaitsja Sven Sillari sõnul olid tema kaitsealusele kautsjoni määramise vastu nii Põhja ringkonnaprokuratuur kui ka Harju maakohus.

«Kautsjoni summadeni jutt ei jõudnudki,» kirjeldas Sillar paar nädalat tagasi toimunud istungit ning lisas, et maakohtu määrust ta vaidlustama ei hakanud.

Augusti lõpus jättis Tallinna ringkonnakohus rahuldamata Sillari taotluse vabastada Monogarov (28) vahi alt. Sillar põhjendas toona kliendi vahi alt vabastamise taotlust ringkonnakohtule sellega, et noormees pole varem sooritanud ühtki kuritegu ning puudub oht, et ta võiks eeluurimise ajal põgeneda.

1. augusti varahommikul kella 4.30 ajal tekkis Tallinna kesklinnas Tammsaare pargis kahe seltskonna vahel tüli, mille käigus pussitati kaht meest. 1986. aastal sündinud noormees suri saadud vigastustesse, teise, 1987. aastal sündinud mehe vigastused olid kergemad.

Juhtumiga seoses kuulutas politsei kohe pärast pussitamist tagaotsitavaks Denis Monogarovi, kes ilmus 7. augustil koos kaitsjaga ise politseisse. Samal päeval võttis Harju maakohus noormehe eeluurimise ajaks vahi alla.

Meedia andmetel on tegemist Viva Elektroonika kauplusteketi omaniku ja juhi Juri Monogarovi pojaga. Noormees on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles