Eesti abiprojekt Gruusiale jäi pooleli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia.
Gruusia. Foto: AFP / Scanpix

Riigikantselei oli sunnitud esilekerkinud probleemide tõttu katkestama koostööprojekti, millega sooviti tõsta Gruusia avaliku teenistuse suutlikkust personalipoliitika kujundamisel.

Koostööprojekti lõpparuande kohaselt õnnestus möödunud aasta esimesel poolel läbi viia projekti diagnostiline faas, mille käigus analüüsiti dokumente, intervjueeriti Gruusia ministeeriumite tippjuhte ning planeeriti edasisi tegevusi, kirjutasid ERR uudised.

Viidi läbi ka esimene seminar Gruusia personalijuhtidele, kuid seoses mullu augustis puhkenud sõjaga tuli edasised tegevused peatada, märgib projektijuht Riini Saluri aruandes.

Selle aasta alguses koostati küll uus projektiplaan ja eelarve, kuid projekti käigus asetleidnud muudatuste ja riigieelarve pingelise olukorra tõttu sai sellest välisministeeriumi ettepanekul teoks vaid üks Gruusia ametnike õppereis Eestisse.

Juulis projekti lõpetati ning algselt kavandatud täiendavad seminarid Gruusias ja Eestis, samuti järelkonsultatsioonide faas tuli ära jätta.

Eesti riik pidi projekti rahastama algul 2,4 miljoni krooniga, kuid vastavalt lepingu muudatusele vähendati seda summat 1 miljoni kroonini.

Välisminister Urmas Paet on varem kinnitanud, et majanduskriis pole sundinud Eestit kärpima Gruusiale suunatud koostööprojekte, mida on erinevates valdkondades algatatud üle 30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles