Mutli nõuab vastutust ka õiguskaitseorganitelt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jaanus Mutli.
Abilinnapea Jaanus Mutli. Foto: Eeva Kaun.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ei ole nõus meedias esitatud väidetega, nagu pääseks ta korruptsioonisüüdistusest seetõttu, et asi on lihtsalt aegunud.

Mutli sõnade järgi on kogu süüdistus vale ning see, et apelleeritakse tema seostele mingite kinkekaartidega, ei kannata kriitikat.

«Asi, mida ei ole olnud, ei saa ka aeguda,» sõnas Mutli. «Mulle tundub, et politsei ise poeb praegu aegumistähtaja taha, et varjata poliitilist tellimustööd,» avaldas abilinnapea arvamust.

Jaanus Mutli kinnitas, et ta on valmis kaitsma oma seisukohti ka kohtu ees ning nõuab karistust nendele ametiisikutele, kes teda on laimanud.

«See lugu ei saa lõppeda nii nagu Vladimir Panovil, kus süütut inimest viis aastat ringi solgutati ja pärast ei tunnistanud keegi oma vigu. Ka õiguskaitseorganid peavad vastutama selle eest, mis nad teevad,» ütles Mutli.

Täna toimus kohtuistung Harju maakohtus seoses Mutli kaebusega trahvi osas, mille määras talle Põhja prefektuuri kriminaalosakonna korruptsioonikuritegude talitus.

Kohtuvaidlus jätkub 1. oktoobril tunnistajate ülekuulamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles