IRLi ja Põllumeeste Kogu ühinemine jätkub

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste Kogu juht Tõnu Ojamaa.
Põllumeeste Kogu juht Tõnu Ojamaa. Foto: Ove Maidla

Põllumeeste Kogu peasekretär Rein Koch kinnitas täna Isamaa ja Res Publica (IRL) eestseisuse koosolekul, et jätkab registritoiminguid, et kahe erakonna liitumisprotsess lõpule viia.

«Tänasel kokkusaamisel lähendasime tõlgendusi liitumislepingust ning jõudsime kokkuleppele, et ühinemine jätkub vastavalt varem heaks kiidetud liitumislepingule,» sõnas Koch.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna kinnitas, et senine tulemuslik koostöö Põllumeeste Koguga, mis kajastub ka praeguses koalitsioonileppes, jätkub.

«Meie vahel ei ole põhimõttelisi lahkhelisid ning juba meie praegune põllumajandusprogramm on suuresti Põllumeeste Kogu abiga koostatud,» lausus IRLi peasekretär. 

Teade ühinemisest Põllumeeste Koguga on avaldatud Ametlikes Teadaannetes 29. juunile. Vastavalt seadusele esitab Põllumeeste Kogu juhatus nüüd avalduse ühinemise registrisse kandmiseks.

Põllumeeste Kogu on varem teatanud, et peatas liitumise IRLiga, sest nende erakonna esindajatele ei antud IRLi juhatuses hääleõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles