Pildid: Ansip kohtus patriarh Bartolomeusega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti visiidil viibiv Kreeka õigeusukiriku pea Konstantinoopoli patriarh Bartolomeus kohtus täna peaminister Andrus Ansipiga. Kohtumisel väljendati heameelt koostöö üle ning räägiti religiooni ja õigeusu rollist Eesti ühiskonnas.

Ansip ütles kohtumsiel, et koostöö Eesti Apostliku Õigeusu Kiriku ja riigi institutsioonide vahel on hea ning tänas selle eest Tema Pühadust patriarh Bartolomeust ja metropoliit Stefanust, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Lisaks räägiti kohtumisel ka erinevatest koostöövormidest riigi ja kiriku vahel. Ansip tõi näite, et riik panustab kaplanite töösse politseis, kaitseväes ja vanglates, lisaks on läbi kahe aasta püsinud samana ka kirikute ja pühakodade korrastamisele riigieelarvest eraldatav raha. 2013. aastal eraldas valitsus selleks 722 800 eurot, millest 36,4 protsenti läks Eesti Apostlik Õigeusu Kirikule.

Peaminister tunnustas patriarhi ka tema isikliku panuse eest õigeusu koguduste ülesehitamisel Eestis ja teistes riikides peale Nõukogude Liidu lagunemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles