Pärnust lahkub veel üks festival

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi avas Pärnus «Klaaspärlimängu» festival ansambel Paukenfest.
Kolm aastat tagasi avas Pärnus «Klaaspärlimängu» festival ansambel Paukenfest. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Muusikafestival «Klaaspärlimäng» kolib Pärnust Tartusse, kuna Tartu suvine kultuurielu on tõusutrendis.

«Klaaspärlimängu» kunstiline juht Peeter Vähi ütles ajalehele Pärnu Postimees, et festivali pealava on pikka aega olnud Pärnu kontserdimaja, aga üksikud Tartus toimunud korduskontserdid on üllatuslikult osutunud märksa edukamaks.

«Tartu suvine kultuurielu tundub olevat viimastel aastatel tõusutrendis, võimalik, et sellele on impulsi andnud muusikust ekslinnapea Laine Jänes,» räägib Vähi.

Kui vaadata asjale kogu riigi kontserdielu seisukohast, on Pärnu suvi festivalidest üleküllastunud, arvab Vähi. Tartu muusikaüritused saab samal ajal üles lugeda ühe käe näppudel ning «Klaaspärlimängu» asukoha nihutamine aitab kas või pisutki kaasa Eesti muusikamaastiku tasakaalustamisele.

Veel ütleb festivali kunstiline juht mõtlema panevad sõnad, mille kohaselt polnud festivali üleviimise otsuse langetamisel tähtsusetu ka asjaolu, et Pärnu linnavalitsuse tugi festivalile pole ajaga kaasas käinud.

Kahjuks ei õnnestunud ajalehel eile konverentsil viibinud Pärnu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhatajalt Jana Moosarelt selle kohta kommentaari saada.


Juba mitu aastat ei toimu Pärnus omal ajal ülipopulaarset «Watergate’i». Seegi festival lõpetas, sest linn loobus toetamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles