Jäljed lumel juhatasid Punamäe piirivalvurid laibamatjatele

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Ida-Virumaa Punamäe piirivalvekordoni piirivalvurid tabasid patrullkäigu ajal kaks meest, kes olid parajasti ametis laiba matmisega.

Kolmapäeva õhtul poole üheksa ajal märkas Illuka vallas liikunud piirivalvepatrull Permisküla-Kuningaküla tee kolmandal kilomeetril tee peal raske eseme vedamise jälge. Salaküttimist kahtlustanud piirivalvurid läksid põllule suundunud jälgi mööda edasi ja märkasid umbes 35 meetri kaugusel teest madala augu ääres kolme inimest lamamas.

Varsti selgus, et üks neist oli surnud, kaks ülejäänut püüdsid aga surnukeha salaja maha matta. Märgates piirivalvureid, heitsid nad maha, lootes, et neid pimedas ei märgata.

«Kuigi piirivalvureid oli ainult kaks, kasutasid nad oskuslikult ära ootamatuse teguri ja just seepärast ei jõudnud kurjategijad vastupanu osutada,» kommenteeris Kirde piirivalvepiirkonna pressiohvitser major Valeri Kiviselg.

Tema sõnul on patrullis olevad piirivalvurid alati relvastatud ja kui neile oleks aktiivset vastupanu osutatud, olnuksid nad valmis ka relva kasutama.

Kurjategijad peeti kinni ning sündmuskohale kutsuti politsei, kes toimetas kinnipeetud Jevgeni (43) ja Aleksandri (46) Ida politseiprefektuuri Jõhvi osakonda.

Täpne tegutsemine

Tapetuks osutus hiljuti teadmata kadunuks jäänud 1972. aastal sündinud Valeri, kelle Ida politseiprefektuur oli mõne päeva eest tagaotsitavaks kuulutanud. Viimati nähti teda

24. jaanuaril kell 15 Kohtla-Järvel Kalevi tänaval.

Jõhvi kriminaaltalituse komissar Jaanus Tammets rõhutas, et tänu piirivalvurite operatiivsele tegutsemisele õnnestus kuritegu nii-öelda kuumadel jälgedel avastada. Vaatamata kurjategijate püüdele tegutseda pimedas ja vähekäidavas kohas võõrastele silmadele märkamatult, ei saanud nad piirivalvurite kiire ja oskusliku tegutsemise tõttu põgeneda.

Õigel ajal kasutusele võetud abinõud tagasid kuriteos kahtlustatavate kinnipidamise.

Võeti vahi alla

Lähtudes sellest, et mehi kahtlustatakse raskes kuriteos, taotles ringkonnaprokurör Mariza Lillepea Viru ringkonnakohtult kahtlusaluste vahi alla võtmist. Reedel rahuldas Viru ringkonnakohus taotluse ainult ühe kinnipeetu suhtes, keda kahtlustatakse tapmises. Teine mees vabastati pärast ajutiseks kinnipidamiseks lubatud 48 tunni möödumist.

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et kui süü tapmises tõestamist leiab, ähvardab selle eest karistusena kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles