Laste Turvakeskuse juurdeehitus sai valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Laste Turvakeskuse juurdeehituse avas linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna Laste Turvakeskuse juurdeehituse avas linnapea Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson.

Täna avati Nõmme teel Tallinna Laste Turvakeskuse juurdeehitus, kuhu tulevad klassi- ja nõustamisruumid ning leiab ajutise kodu kümme poissi.


«Uue keskuse valmimine võimaldab uuest aastast kümnekohalisse poiste ja kümnekohalisse tüdrukute osakonda lapsi sisse võtta lapsi ning sotsiaalprogramm kestab kuni järgmise aasta jaanuarini,» rääkis Laste Turvakeskuse juhataja Erki Korp.

«Üks kümnekohaline tüdrukute osakond ja kaks kümnekohalist poiste osakonda töötavad edasi senisel süsteemil ehk augustis tulevad lapsed sisse ja on sotsiaalprogrammis kuni järgmise aasta juuni-juulini. Selline süsteem võimaldab paremat koostööd Tallinna Lastehaiglas võõrutusosakonnas viibivatele lastele, kes saavad jätkuabi senise ühe korra asemel kaks korda aastas,» selgitas Korp.

Tallinna Laste Turvakeskus pakub abi 10-18-aastastele lastele, kellel on sõltuvus alkoholist, narkootikumidest või toksilistest ainetest. Töö sõltuvusprobleemidega lastega kestab minimaalselt 10-12 kuud.

Juurdeehituse maksumuseks koos sisustusega kujunes 6,7 miljonit krooni. Ehitas Facio Ehituse AS, projekteeris Projektibüroo WSP Talone OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles