Liiklusmärgiga pea veristanud mees otsib hüvitusvõimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Veližanin näitab, et praegu on liiklusmärk, mille vastu ta Tallinna südalinnas pea lõhki lõi, küll kõrgemal, kuid õnnetuse ajal kuus nädalat tagasi olevat see tunduvalt allpool paiknenud.
Aleksei Veližanin näitab, et praegu on liiklusmärk, mille vastu ta Tallinna südalinnas pea lõhki lõi, küll kõrgemal, kuid õnnetuse ajal kuus nädalat tagasi olevat see tunduvalt allpool paiknenud. Foto: Priit Simson

Tallinlane Aleksei Veližanin (38) läks hommikul pahaaimamatult mööda Tatari tänavat tööle, kui lõi äkki oma pea liiga madalal olnud liiklusmärgi vastu lõhki, nii et lähedal viibinud naine pidi mehe autoga traumapunkti sõidutama.

Veližanini sõnul oli tema peahaav nii suur, et Ravi tänava traumapunktis tehti talle mitu õmblust ning ta pidi ühe tööpäeva vahele jätma. Tema riided ja kingad olid verega koos, sest peahaavast tuli palju verd.

1,85 meetri pikkune Veližanin väitis, et liiklusmärk Tatari ja Allika tänava nurgal oli
8. septembri hommikul, kui temaga õnnetus juhtus, umbes 180 sentimeetri kõrgusel. Muidu ei oleks ta oma pead teravate servadega metallist märgi vastu puruks löönud.

Järgmisel päeval läks ta samasse kohta tagasi, et sündmuspaigast asitõendiks pilti teha. Üllatus oli aga suur, kui ta nägi, et märk oli juba kõrgemale tõstetud. Endine kinnituskoht oli siiski veel näha.

Veližanin on juhtunust nördinud ja soovib nüüd, et õnnetuse põhjustaja heastaks talle tekitatud kahju. Esmalt pöördus ta vastava avaldusega riigi maanteeameti poole, kuid sealt saadeti tema kiri Tallinna transpordiametisse. Samuti tegi ta avalduse politseile.

Rahalist hüvitist nõuab Veližanin ühe vahele jäänud tööpäeva ning verega määritud nahast jope, särgi, pükste ning jalatsite eest. Peale selle soovib ta, et süüdlane maksaks kinni ka tema ravi, mis on vajalik haavajälje kõrvaldamiseks.

Kui suur võiks hüvitissumma olla, ei osanud mees veel öelda, sest ravimite maksumus on alles täpsustamisel.

Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Toomas Kutsar kinnitas, et õnnetuse põhjustanud liiklusmärk koos lisatahvlitega paikneb Rävala 19 korteriühistule kuuluval maal ning lubab maja juures peatuda vaid korteriühistu loal.

Transpordiamet ei ole lasknud seda märki sinna paigaldada. Seda on tõenäoliselt teinud korteriühistu oma algatusel.

Kutsar ütles, et pärast Põhja prefektuurist saabunud kirja käis ta isiklikult olukorraga kohapeal tutvumas ning mõõtis peatrauma tekitanud liiklusmärgi alumise serva kõrguseks maapinnast 2,2 meetrit. Seega on märk vähemalt praegu õigesti paigaldatud.

Kutsar kinnitas, et linnas liiklusmärke paigaldava firma Signaal andmetel ei ole nad pahandust tekitanud liiklusmärki Rävala 19 maja ette Tatari tänavale paigaldanud. Kui Veližanin tahab süüdlaselt rahalist hüvitist saada, siis peab ta pöörduma Rävala 19 korteriühistu poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles