Prokurör ei taotlenud oma mehe tapnud naise vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Möödunud nädala lõpus Lääne-Virumaal oma abikaasa tapnud naine jääb vabadusse, kuna prokurör ei taotlenud tema eeluurimise ajaks vahi alla võtmist.


«Prokurör ei taotle kahtlustatava vahistamist, kuna praegu puudub oht, et ta hoiduks kõrvale kriminaalmenetlusest või paneks vabaduses viibides toime uusi kuritegusid,» selgitas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk BNSile.

Tema sõnul vajavad tapmise asjaolud selgitamist, näiteks kontrollib politsei uurimise käigus ka seda, kas tegemist võis olla enesekaitsega. «Esialgsetel andmetel oli mees joobes, naine mitte,» lisas Luuk.

Veretöö toimus pühapäeval kella 23.45 ajal Tamsalu vallas Sääsel, kus 34-aastane Elena haaras tüli käigus noa ja lõi sellega oma 65-aastasele mehele kõhtu. Kiirabi viis raskelt vigastatud mehe haiglasse, kus ta veidi hiljem suri.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsiteva paragrahvi järgi. Kohtus süüdimõistmisel ootab naist kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles