2 küsimust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Raigo Pajula

ERRi arengukavas on väide, et ETV 2 alustab järgmisel aastal. Samas kinnitas kultuuriminister Laine Jänes, et lisakanal alustab tänavu augustis. Miks toimus muutus?

Vastab rahvus­ring­häälingu (ERR) juht Margus Allikmaa:



ETV 2 avaneb 2009. aastal – siis kui selleks on olemas poliitiline otsus, mida praegu ei ole. Seni on olemas vaid siiras usk, et otsus tehakse.



Sestap alustame 8. augustil n-ö tulevase kanali positsioonil (sagedusel ja kaabeltelevisiooni kanalites) katseprogrammi edastamist.



Augustis näitame teises kanalis olümpiamänge. Sealt edasi kuni aasta lõpuni on plaanis edastada programmi õhtuses vööndis ehk arhiivi- ja kultuurisaateid, filme ja sisseostetud saateid.



Katseprogrammi põhjal oleks ennatlik teha järeldusi tulevase ETV 2 kohta, aga ka uues kanalis soovime näidata palju kultuurisaateid. Programmi sisu täpsustub aprilli jooksul, praegu peame läbirääkimisi ringhäälingunõukoguga.



Palju uus kanal maksab ja kas see raha on olemas?



Aasta ringi toimiv teine kanal maksab 80 miljonit krooni. Katseprogrammi tegemiseks saame kulutada vaid mõned miljonid kroonid.



Mullu lisaeelarvega eraldatud 10 miljonit krooni oli ette nähtud teise programmi ettevalmistamiseks.



Ettevalmistusele kulus vähem, seepärast saame selle raha eest maksta ka viie kuu edastamiskulud leviteenust pakkuvale Levirale. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles