Bussid ja trollid väljuvad peatustest liiga vara

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibussid.
Tallinna linnaliinibussid. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus teatab, et ühistranspordi prioriteedisüsteemi testimise tõttu võivad mitme bussi- ja trolliliini sõidukid väljuda peatustest mõned minutid sõiduplaanis ettenähtust varem.

«Seoses sellega, et prioriteedisõidukitele antakse testperioodi jooksul võimalus küsida ristmiku ületamiseks eelistust sõltumata sellest, kas ollakse sõidugraafikust ees või mitte, võivad bussiliine 9, 16, 17A, 23, 23A ja 46 ning trolliliine 2, 3 ja 6 teenindavad sõidukid väljuda peatustest mõned minutid sõiduplaanis ettenähtust varem,» seisab Raepressi teates.

Seetõttu palub Tallinna transpordiamet sõitjate mõistvat suhtumist. Prioriteedisüsteemi testimine Tallinna ühistranspordiliinidel algas 7. aprillil ning süsteemi eesmärk on parandada ja kiirendada ühistranspordi liikumist.

Civitas Smile nime kandva projekti käigus said 235 bussi, 90 trollibussi ja 52 trammi endale ka uued pardaarvutid, välis- ja sisetablood ning automaatsed häälteatamissüsteemid, mille testimine kestab kuni maikuu lõpuni.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles