Juurikas: enesega leppimise suvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophie Dahli dieet paneb ainevahetusele turbo peale.
Sophie Dahli dieet paneb ainevahetusele turbo peale. Foto: Postimees.ee

Mul oli plaan rannahooaja alguseks mõned kilod alla võtta. Paraku on olukord selline, et plaažil te Memedovat ei näe. Selles on süüdi sõbrannad, kes hakkasid lahkelt dieedinippe jagama, kui kuulsid minu väiksest plaanist.

«Sa proovi õige Kate Winsleti dieeti,» soovitas Evelin. ««Titanicu» täht sõi ohtralt täisteratooteid, kala, valget liha, puu- ja köögivilju ning on nüüd supervormis!»



Tegin nii nagu Evelin ütles ning võtsin nädala ajaga tublisti juurde.



«Tule taevas appi!» kisendas Tuuli, kui kurtsin talle oma muret. «Kui tahad tõesti saleneda, pead proovima Sophie Dahli dieeti. Mul on mitu tuttavat selle abil kilodest lahti saanud.»



«Vabanda minu teadmatust, aga kes on Sophie Dahl?» küsisin mina.



«Kuidas sa Sophie Dahli ei tea?» imestas Tuuli. «Inimene, kes ei tea Sophie Dahli, tuleks kohapeal moraal­selt maha lasta. See on Briti modell ja kirjanik, kes sai tuntuks ülimalt naiselike vormidega, kuid nüüd on peenike nagu piitsavars. Dahli kaalulanguse põhjus on rohelise tee dieet. Sophie ülistab rohelist teed, mis pani tema ainevahetuse turbokiirusel töötama ja tegi liigkilodele lõpu! 1-2 tassi rohelist teed põletab päevas kuni 70 kalorit.»



Läksin koju ja keetsin potitäie rohelist imejooki. Tuulil oli õigus, tee pani ainevahetuse tõesti turbokiirusel tööle. Säästan teid detailidest. Ütlen ainult niipalju, et oleks SL Õhtuleht sündmuskohal viibinud, oleks nad saanud võimsa esikaaneloo pealkirjaga «Kõik kohad olid vahetatud ainet täis!».



Rääkisin oma kannatustest Merikesele. Merike on vana salenemisguru, pole olemas niisugust asja, mida ta proovinud poleks.



«Niimoodi sa küll tippvormi ei jõua,» ennustas Merike. «Esialgsed tulemused võivad olla päris head, aga mis kasu neist, kui sa peldikust välja ei saa? Kohe, kui ainevahetusel turbo pealt maha võtta, tuleb pekk tagasi. Sa peaksid proovima hoopis Jennifer Anistoni dieeti.»



Jennifer Anistoni dieedi põhimõte on vabaneda rasvast, süües rohkem rasva. Pähklid, sealiha, kartulikrõpsud, härjasilmad, lehttainapirukad ja nii edasi. Pärast Sophie Dahli põhjustatud kannatusi (olgu tuhat korda neetud see tundmatu Briti kirjanik ja tema teosed!) sobis Jenniferi moodi toitumine mulle päris hästi, eriti kui õlut peale juua. Kahe nädala pärast ei mahtunud riided enam selga.



«Miks sa ei proovi Uma Thurmani ja Demi Moore’i dieeti?» küsis Kristi. «Mõlemad on kirglikud toortoidufännid ja vaata kui head nad välja näevad. Nad ei söö mitte üksnes toorest kala – sushi koostises –, vaid isegi toorest looma-, vasika- ja pardiliha. Toortoit sisaldab elusaid ensüüme, mis annavad sööjale energiasüsti. Keetmisega aga ensüümid hävivad.»



Kui mind kahe nädala pärast haiglast välja kirjutati, hoiatas doktor Sikk, et raskematel juhtudel võib toore toidu söömisest põhjustatud mürgitus lõppeda surmaga. Ma usun, seda tegi too tuvi, kelle ma omaenese kätega prügikastide juures tapsin, kuna parti polnud käepärast.



Vapustustest hoolimata ei vandunud ma alla. Jätkasin võitlust liigsete kilodega, nagu USA valitsus võitleb rahvusvahelise terrorismiga. Ja nagu USA valitsus, sain ka mina haledasti lüüa. Proovisin Jessica Alba, Gwy­neth Paltrow’, Angelina Jolie, Sarah-Michelle Cellari, Elizabeth Hurley, Katie Holmesi ja koguni Courtney Love’i dieete. Jutustus kannatustest, mida need rasvapõletamisviisid põhjustasid, läheks liiga pikale, pealegi ei kannataks mõni lugu trükimusta.


Oh jumal, jumal küll, mõtlesin ma, miks on naisterahva elu nõndamoodi seatud, et sa pead välja nägema nagu Buchenwaldi vang? Peegel ja kaal, need riistapuud on ainult selleks välja mõeldud, et inimese tuju kapitaalselt ära rikkuda. Oletame, et sa ärkad mõnel hommikul tundega, et kõigest hoolimata on maailm päris ilus paik. Enamgi veel, sul on tunne, et sa isegi oled päris ilus! Ilus, väga tark ja parajalt sale naine oma parimates aastates. Aga pruugib heita üksainus pilk peeglisse või astuda korraks kaalu peale –prauhh! –  virutab reaalsus sulle vastu pead.



Abi tuli sealt, kust seda oodatagi ei osanud. Ei, see polnud helimassaaž Tiibeti laulvate kaussidega, ehkki viimases hädas kaalusin seda varianti päris tõsiselt.



«Aru ma ei saa, miks sa mässad nende dieetidega kogu aeg?» õiendas Memedov. «Mine parem maale ja niida muru ära. Keda huvitab, palju sa kaalud – aga seda, et meil aed maltsa täis on, panevad kõik tähele. Külarahvas naerab, et Memedovil on naine nagu traktor, aga muru ikka niitmata!»



Nüüd olengi mõnda aega maal olnud. Niidan muru, kastan peenraid, löön katust, lõhun puid, laon saunale uut kerist ja teen teisi traditsioonilisi naistetöid. Memedov ei laiskle samuti, vaid loeb usinasti «Tõde ja õigust». Ta kinnitab, et aeg-ajalt olevat kasulik värske pilguga eesti kirjandusklassikat üle lugeda. Viibin hommikust õhtuni värskes õhus, olen mõnusalt pruun, isu ja tuju on hea. Kõik riided mahuvad selga. Tunnen, et algav suvi on minu jaoks «enesega leppimise suvi», nagu viimases Cosmos kirjutati. Lõpp rumalale kehakultusele!



Eile helistas Tiina ja ütles:



«Kuule, kas sa paelussidieeti oled juba proovinud? Olevat nimelt olemas imepärane pill, millega saab alla neelata parasiidi ja ussi abil kiiresti kõhnuda. Räägitakse, et ooperilaulja Maria Callas olevat paelussidieediga alla võtnud 30 kilo!»



Soovitasin Tiinal koos tema pael­ussiga põrgusse kerida ning lülitasin telefoni välja. Sedasama soovitan teilegi, kallid lugejad. Olgu rahu kuni rannahooaja lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles