Euroopa Komisjon kaebab Eesti kohtusse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni peahoone Brüsselis.
Euroopa Komisjoni peahoone Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon kaebab Eesti Euroopa Kohtusse kohustuslike auditite direktiivi rakendamatajätmise pärast.


Samuti on Euroopa Komisjon teinud otsuse kaevata Hispaania Euroopa Kohtusse, kuna nimetatud riik ei ole siseriiklike õigusaktidega kehtestanud tõhusaid, proportsionaalseid ja hoiatavaid karistusi, mis on ette nähtud ELi määrusega raha ülekandmisel edastatava maksjaga seotud teabe kohta.

Ühtlasi saadab komisjon Luksemburgile turu kuritarvitamise direktiivi rakendamise asjus märgukirja. See saadetakse põhjendatud arvamuse vormis, mis kujutab endast EÜ asutamislepingu artikli 226 kohase rikkumismenetluse teist etappi.

Kui Luksemburg ei anna kahe kuu jooksul rahuldavat vastust, võib komisjon anda asja Euroopa Kohtusse.

Kõnealuse direktiiviga, mis käsitleb raamatupidamise aastaaruannete ja konsolideeritud aruannete kohustuslikku auditit, muudeti põhjalikult audiitori kutseala eeskirju, et tõsta Euroopas auditite kvaliteeti ja vältida minevikus suurettevõtetega aset leidnud skandaalide kordumist.

Eelkõige sätestati sellega nõue, et kõik liikmesriigid peavad kehtestama sõltumatu kvaliteeditagamise süsteemi ja allutama tegevuse audiitori kutsealal avalikule järelevalvele, ning nähti ette meetmed, millega parandada reguleerivate asutuste vahel üleeuroopalist koostööd.Samuti sätestati direktiivis hulk eetilisi aluspõhimõtteid, et tagada vannutatud audiitorite sõltumatus ja objektiivsus ning täpsustada nende ülesanded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles