Mupo kutsub Indrek Tarandit ajakirjanduse vahendusel vaibale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Peeter Langovits.

Munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik kutsub Euroopa Parlamendi saadikut Indrek Tarandit ajakirjanduse kaudu muposse seletust andma.


«Eurosaadik Indrek Tarand, kes kasutab viimasel ajal erinevaid infokanaleid Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti mustamiseks, kaheldes selle ametiasutuse vajalikkuses, peab sellele vaatamata isiklikult ilmuma ütluste andmiseks Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametisse,» vahendas Raepress.

Mupo juhi Kaimo Järviku sõnul püüab Tarand Mupo mustamisega ja asutuse laialisaatmise ähvardusi meedias levitades tõenäoliselt vastutusest vabaneda. «Meil käivad iga päev menetlejatele seletusi andmas kümned patustanud, kes tunnistavad oma eksimust ja tasuvad neile määratud trahvi. Seadused on kõikidele ühesugused, kas need meeldivad või mitte, kas oled sissetulekuta töötu või kõrgepalgaline,» märkis Järvik.

Järviku sõnul alustas Mupo tänavu 8.oktoobril väärteomenetlust selle kohta, et samal päeval kell 9.50 oli pargitud sõiduauto, mille vastutav kasutaja on autoregistri andmetel Indrek Tarand, Toompuiestee 23 juures asuvale kõnniteele, kus puudus vastav kõnniteel parkimist lubav liikluskorraldusvahend.

«Kuna parkimisnõudeid eiranud sõiduki vastutav kasutaja on Indrek Tarand, siis püüdis Munitsipaalpolitsei patrull 28.oktoobri õhtul talle kutset kätte toimetada allkirja vastu vastavalt väärteomenetluse seadustiku paragrahvile 41, sest eelnevalt posti teel saadetud kutsetele Indrek Tarand ei ole reageerinud. Nüüd pöördume talle kutse edastamiseks avalikkuse poole,» selgitas Järvik

Indrek Tarandi pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere teatas, et Tarand kavatseb seoses Raepressi pressiteatega Andmekaitse Inspektsiooni poole pöörduda. «Tarandi sõnul on tähelepanuväärne, et Tallinna linnavalitsusele maksumaksja raha eest töötav Raepress ja mupo vahetavad võimaliku väärteorikkumisega seonduvaid andmeid ja edastavad neid avalikkusele. Loodetavasti aitab Andmekaitse Inspektsioon selgitada, kas mupo või Raepress on antud juhul rikkunud seadust või mitte,» ütles Pere.

Ta lisas, et väärteomenetluse seadustiku paragrahv 62 järgi ei tohi kohtuvälise menetluse puhul andmeid avaldada, kui need võivad riivata andmesubjekti õigusi, eriti delikaatsete isikuandmete avaldamise puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles