Keskkonnaamet: Tallinnas saab vanu pakendeid hästi ära anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Pakendiringluse konteiner.
MTÜ Eesti Pakendiringluse konteiner. Foto: Toomas Huik

Tallinna Keskkonnaameti jäätmehoolde osakonna juhataja Jana Kivimägi leiab, et ehkki uus Tootjavastutusorganisatsioon pole veel linna avalikke konteinereid pannud, saab Tallinnas juba niigi kasutatud pakendeid piisavalt mugavalt ära anda.

Kivimägi ütles Postimees.ee'le, et OÜ Tootjavastutusorganisatsioon ei ole veel pealinna avalikke konteinereid paigaldanud, sest läbirääkimised alles käivad. Ainult korteriühistute kasutuseks on TVO andnud 195 konteinerit.

MTÜ Eesti Pakendiringlus on keskkonnaameti andmeil pannud üle pealinna umbes 150 ja MTÜ Eesti Taaskasutusorganisatsioon l 253 avalikku konteinerit.

Tema sõnul on praegune pakendijäätmete kogumissüsteemi Tallinnas hea: «Täidetud on pakendiseaduse nõuded konteinerivõrgu tiheduse osas, lisaks on paljudel korteriühistutel (lisaks TVO konteineritele) eraviisiliseks kasutamiseks pakendikonteiner ning eramajadel on võimalus tellida pakendite äravedu otse koduukselt. Pakendeid saab tasuta ära anda ka jäätmejaamades. Seega võib Tallinnas pakendite üleandmise võimalused lugeda piisavalt heaks,» sõnas Kivimägi.

TVO juhatuse liige Kristiina Dreimann ütles, et mõnede Tallinna linnaosadega on läbirääkimised lõppenud.

Dreimanni sõnul saab 20 avalikku pakendikonteinerit juurde Haabersti. «Ka Pirital on suhteliselt vähe pakendikonteinereid, kuid seal otsitakse ruumi, kuhu avalikke kaste panna, sest keskkonnaameti andmetel pole seal eriti ruumi,» sõnas ta.

Seevastu näiteks Kadriorus, mille elanikud on kurtnud pakendite tagastamisvõimaluste nappuse üle, käib ainult nn rohelise koti teenus ja on ühistute konteinerid. Dreimanni sõnul teatas neile linnaosa valitsus, et neil avalikke kohti uute konteinerite jaoks pakkuda pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles