Eesti suurim noortekonverents tõi täna Tallinnasse üle 600 õpilase

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Eesti Riiklikus Nuku- ja Noorsooteatris kuuendat korda noortekonverents Lahe koolipäev 2009.

Tänavune konverents algas rongkäiguga Vabaduse väljakult, kus noorte näitlejate etteastete kaudu pandi noori juurdlema valikute üle, mis neil elus ees seisavad, vahendas ürituse pressiesindaja.

Noortekonverents algas kell 10.30 kogunemisega Vabaduse väljakul. Teekonnal, mis kulges marsruudil Komandandi tee - riigikogu esine - Lühike jalg - Pikk jalg - Nunne tänav oli noortel võimalus mõelda otsuste üle, mida nad peavad ise langetama.

Noortekonverents Lahe koolipäev algas kell 11.30 Voldemar Kolga ja Contra elava debatiga teemal «Küla või linn?»

Pärastlõunal, kell 15.15 kuulutas riigikogu esimees ja konkursi patroon Ene Ergma välja Hea eeskuju 2009. Hea eeskuju on noor, kes on teinud oma kodukandi ja kaaskondlaste hüvanguks tegusid, mis on mõjutanud positiivselt kohalikku elu ja pälvivad esiletõstmist. Heaks eeskujuks valiti Hiiumaa tüdruk Reili Rand, kes sai 20 000 krooni suuruse stipendiumi.

Seejärel analüüsis Marju Lauristin, milline on nende noorte tulevik, kes täna koolipingis. Noortekonverents Lahe koolipäev on õpilaste seas kujunenud oodatud sündmuseks.

«Nende kuue aasta jooksul on õpilaste emotsioonid pärast konverentsi olnud alati erakordselt innustavad, kuid tänavune konverents tõotab tulla veelgi suurejoonelisem kõikidest eelmistest, eelkõige tänu osalejate rohkusele, rongkäigule ja uhiuue nukuteatri sisehoovi võimalustele,» kommenteeris projektijuht Merilin Piipuu enne tänast üritust. Konverentsiga avatakse nuku- ja noorsooteatri renoveeritud sisehoov.

Kuuendat korda korraldatav koolinoorte konverentsil otsiti vastust küsimusele: Kas maailm ootab mind? Programmijuht Märt Treieri sõnul on
üllatuslikult popiks muutunud noore koolilõpetaja ostetud üheotsapilet Austraaliasse. «Mis meid ootab seal silmapiiri taga? Kes meist õigupoolest seal kaugel maailmas oodatud on? Kes leiab oma õnne ning tasakaalupunkti hoopis mõnes väikeses Eestimaa külakeses?» on vaid mõned küsimused neist, millele täna vastuseid otsiti.

Konverentsi toimumist toetavad Avatud Eesti Fond, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Tallinna Kesklinna Valitsus ningerinevad Eesti kõrgkoolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles