Mihkelson: Eesti pole jäänud Nord Streami asjus üksi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson.
Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni hinnangul ei tähenda Rootsi ja Soome valitsuste heakskiit Nord Streami projektile seda, et Eesti oleks jäänud oma vastupidiste seisukohtadega üksinda.

«Ei saaks küll öelda, et riigikogu avaldus Nord Streamiga kaasnevate tõsiste keskkonnariskide teemal oli vaid kurtidele kõrvadele,» ütles Mihkelson ERR Uudistele.

Mihkelsoni sõnul on kahju, et Läänemere-äärsed riigid ei tunneta ühtmoodi vastutust mere keskkonnaseisundi kaitsmisel ning pole suutnud kujundada ühtset seisukohta Nord Streami küsimuses.

«Eks see näitab ka seda, et riikidel on selle projektiga seotud erinevad huvid, ka poliitilised ja majanduslikud huvid,» ütles ta.

Mihkelsoni hinnangul ei kahjustanud järjekindel vastuseis Nord Streamile kindlasti Eesti suhted naaberriikidega ning on üsna tõenäoline, et tõstatatud probleemid leiavad jätkuvat käsitlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles