Saare maavanem kritiseeris teravalt Kaarma valda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas. Foto: Ants Liigus

Suve algusest saati kehtestamata Kaarma valla üldplaneeringu oma järelevalve alla võtnud Saare maavanem Toomas Kasemaa noomib oma vastuses valda tõsiselt.

Mitu Kaarma valla maaomanikku on Oma Saarele kurtnud, et planeerimisprotsessis ei ole vald nende huvidega arvestanud, vaid on jäänud oma kindlate seisukohtade juurde.

Novembri alguses saadeti maavalitsusest teele ka esimene vastustest, mis sisaldab seisukohavõttu viie vaide kohta. Kokku on üldplaneeringu kinnitamist takistavaid vaideid üle 20.

Kahe nädala pärast tööle asuv Kaarma vallavanem, eelmine volikogu esimees Margus Mägi tõdes, et valla üldplaneering on murelaps. Mägi sõnul on see üks esimesi asju, mis tuleb kiiresti käsile võtta ja lahendusi otsima hakata.

Maavanem Toomas Kasemaa ütleb oma kirjas, et tema ei saa oma järelevalvet tehes midagi otsustada, vaid annab seisukoha, kuidas on omavalitsus planeerimisotsuse kujundamisel käitunud.

Pärast vastuväiteid esitanud isikute ja vallavalitsuse esindajate ärakuulamist koostatud vastuses juhitakse peamiselt tähelepanu, et Kaarma valla põhiline viga on, et vastuväiteid esitanud isikutele on otsuseid ebapiisavalt põhjendatud ning seega ei ole näha, et arvestatud oleks kõiki asjaolusid ja huvisid.

Samas kirjas on maavanem juhtinud valla tähelepanu ka asjaolule, et mitmele detailplaneeringu algatamise avaldusele ei ole vallavalitsus reageerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles