Mutli: ametist lahkumine jätaks vale mulje

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jaanus Mutli.
Abilinnapea Jaanus Mutli. Foto: Andres Teiss

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli tõdes, et kui ta praegu ametist lahkuks, võiks see avalikkusele vale mulje jätta.


«On oluline, et avalikkusele ei jääks muljet, et Jaanus Mutli lahkub ametist selle eile Harju maakohtust tulnud jaburduse peale. Seda kindlasti mitte. Ma tunnen jätkuvalt ennast süütuna ja ma tõepoolest ei ole toime pannud ühtegi õigusrikkumist, mida mulle süüks panna üritatakse,» ütles Mutli Postimees.ee'le. Ta lisas, et ilmselt kaebab ta eilse kohtuotsuse edasi.

Linnapea Edgar Savisaar võrdles oma eilses avalduses Mutli kohtuasja Vladimir Panovi kohtusaagaga. Kunagine Tallinna abilinnapea Vladimir Panov mõisteti pärast viie aasta pikkust kohtuskäimist korruptsioonisüüdistuses õigeks.

Savisaar väitis, et Mutlil oli veel hiljuti kavatsus ametit vahetada, kuid pärast eilset Harju maakohtu otsust, kus Mutli vastu algatatud väärteomenetlus lõpetati ainult aegumise tõttu, võiks tema lahkumine avalikkusele vale signaali anda.

Mutli ise ei tahtnud võimalikust ametivahetusest midagi rääkida. «Esiteks, me ei peaks asjadest ette ruttama, sest linnavalitsuse koosseis pannakse paika homme. Siis selgub ka see, mis igast tänase linnavalitsuse liikmest edasi saab,» lausus abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles