Tõmmust mehest sai suur Eesti patrioot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ted-Igor Moutsinga isa on pärit Kongost, ema Eestist. Eestisse tuli noormees elama 1997. aastal, kui Kongo Vabariigis puhkes kodusõda. Üheks suuremaks üllatuseks oli tema jaoks lumi.
Ted-Igor Moutsinga isa on pärit Kongost, ema Eestist. Eestisse tuli noormees elama 1997. aastal, kui Kongo Vabariigis puhkes kodusõda. Üheks suuremaks üllatuseks oli tema jaoks lumi. Foto: Toomas Huik

«Oma arust olen tõestanud oma eestlaseks olemist. Kui me Eesti kodakondsuse saime, siis ei osanud ma üldsegi eesti keelt. Nüüd loodan, et olen seda usaldust õigustanud,» kinnitas hiiglasekasvu, säbrulise lühikese soengu ja justkui ülepäevitanud näovärviga Ted-Igor Moutsinga sulaselges eesti keeles Hille Tänavsuule.


Üksteist aastat tagasi poisikesena Kongo Vabariigist Eestisse saabunud noormees on ära õppinud veatu eesti keele, lõpetanud Paldiskis põhikooli, saanud keskerihariduse Kehtna põllumajanduskoolis, käinud Eesti kaitseväes ja töötab nüüd ühes Tallinna baaris peabaarmenina.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles