Viimsi vald taastab Naissaare sadamat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naissaare sadam linnulennult.
Naissaare sadam linnulennult. Foto: Viimsi vallavalitsus.

Viimsi vald süvendab järgmisel kevadel EASi kaasrahastamisel Naissaare sadama faarvaatri, et tagada aluste ohutu pääs sadamasse.


Sama projekti raames paigaldas vald käesoleval aastal Naissaare sadamakaile uue tulemärgi ning mõõdulati.

«Viimastel aastatel on Viimsi vald tegelenud jõudsalt oma haldusalasse jäävate saarte arendamisega - Naissaare sadama kordategemine on üks samm, et tagada saarel välja kujunenud kultuuri- ja puhketurismi toimimine,» sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Naissaare sadam oli aastaid erinevate rentnike käes ning jäi kahjuks hooletusse ja lagunes loodusjõudude meelevallas. Viimsi vald on võtnud nõuks leida projektipõhist rahastust Naissaare arengu ja tegevuse taastamiseks ning sadama korrastamiseks. Sadam on ühe saare jaoks ju kõikide võimaluste lähtepunkt.»

Abivallavanem Endel Lepiku sõnul on Viimsi valla eesmärk tagada saareelanike ja külastajate ohutus ja nende austav suhtumine loodusesse ning saare väärtustesse. «Eelmisel aastal paigaldas vald sadama territooriumile ka elektrigeneraatori, et tagada sadama elektrivarustus,» mainis Lepik.

«Saare arengupotentsiaali suurendab sihtasutuse Nargen Opera tegevus kontsertide ja etenduste korraldamisel Omari küünis. Huvipakkuv on turistidele kindlasti ka Männiku külas tegutsev SA Rannarahva Muuseumi Naissaare filiaal, kus on väljapanek näiteks merekindluste tekke- ja arenguloost, tutvustatakse saare elu sõjaajal ning nõukogude perioodil. Muuseumi juurde kuulub ka väga huvitav näitus militaarpärandist,» lisas ta.

Programmi «Friendly Island Routes» raames valmis sel aastal Naissaarest telesaade. 2010. aastal paigaldatakse sama programmi jätkuna sadamasse ujuvkai huvialustele, sadamahoone septik ning veebikaamera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles