G4S on soetanud 10 000 gripimaski

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised gripimaskidega.
Naised gripimaskidega. Foto: Helin Loik / Naisteleht

Turvafirma G4S Eesti on gripi tõttu soetanud 10 000 näomaski ning palunud eraldada avalikes rahvarohketes kohtades valvavatele turvatöötajatele vaktsiini.


«Jaotasime [näomaskid] vastavalt vajadusele piirkondadesse ning need on stardivalmis töötajatele kasutamiseks,» rääkis ASi G4S Eesti töökeskkonna peaspetsialist Henry Seemel. Samas on igal töötajal võimalik küsida otseselt juhilt näomaski, kui ta tunneb, et töö iseloom ohustab tema tervist, lisas Seemel.

11. novembril tervishoiuametisse ja tervisekaitse inspektsiooni saadetud palvele eraldada avalikes rahvarohketes kohtades (lennujaamad, sadamad, suured kaubanduskeskused jne) valvavatele turvatöötajatele vaktsiini ei olnud eilseks ametlikku vastust tulnud. «Vajadusel otsustame vaktsiini ostmise iseseisvalt tulenevalt olukorrast,» lausus Seemel. «Vaktsineerimine on vabatahtlik ning vastu tahtmist seda ei tehta,» lisas ta. «Ettevõte ei püüa kedagi ühele või teisele poole mõjutada.»

«Oleme jaganud töötajatele põhjalikku teavet, kuidas haigusi vältida, millised on H1N1 sümptomid, kuidas käituda kui [töötaja] ise või keegi [tema] lähedastest haigestub,» tõi Seemel veel ühe näite meetmetest, mis G4S Eesti on gripi tõkestamiseks võtnud.

«AS G4S Eesti töötajatest on hetkeseisuga haiguslehel 5 protsenti, mis on haiguste tipp-perioodi arvestades hea number,» ütles Seemel eile. «Kindlasti on ettevõttes ka neid, kes köhivad-luristavad tööpostil ega nõustu tasuta haiged olema,» lisas ta. «Kahjuks seadus soosib sellist käitumist, et masu ajal niigi kärbitud sissetulek säilitada.» Sellest, kas mõni G4S Eesti töötaja on haigestunud H1N1 grippi, Seemeli sõnul andmed puuduvad.

G4S Eesti jõulupidu on tema kinnitusel gripipuhangust hoolimata jõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles