Galerii: miinijahtija Sakala jõudis kodusadamasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuli algusest viis kuud NATO reageerimisjõudude NRF-13 koosseisus teeninud mereväe miinijahtija Sakala jõudis täna keskpäeval tagasi koju.

Laeva võtsid mereväebaasis Miinisadamas vastu mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede, miinilaevade divisjoni ülem kaptenmajor Sten Sepper ning kojusaabuvate mereväelaste lähedased, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

„«Tänan, et täitsite riigi liitlaskohustusi väärikalt,»“ ütles mereväekapten Igor Schvede kojusaabunud mereväelastele.

Sakala auks korraldatud rivistusel andis mereväe ülem missioonil osalenud 26 mereväelasele üle NATO kontingendi medalid. 13 mereväelast said kontingendi medali sõle, mis märgib teistkordset osalust NATO missioonil. NATO kontingendi medali said ka kaks Sakalal teeninud ajateenijat.

„«Atlandi ületamine näitas, et Eesti mereväe laevad on võimelised edukalt opereerima ka väljaspool Läänemerd,»“ ütles laeva komandör vanemleitnant Ain Pärna. Pärnu sõnul oli Euroopast Kanada idarannikule sõites ilm soodne, seevastu tagasi tulles oli meeskonnal vaid paar tormivaba päeva.

Sakala oli esimene Eesti sõjalaev ja riigilaevastiku laev, mis ületas Atlandi ookeani mõlemal suunal. NATO alalise miinitõrjegrupi koosseisus külastas Sakala Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriiki, Hispaania Kuningriiki, Portugali, Kanadat, Ameerika Ühendriike ja Prantsusmaad. Kokku läbiti missiooni kestel ligi 24 tuhat kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles