Saaremaa spaahotelli juures vedeles granaat

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise maailmasõja aegne granaat. Foto on illustreeriv.
Teise maailmasõja aegne granaat. Foto on illustreeriv. Foto: bbc.co.uk

Eile päeval kella 12 ajal leiti Kuressaares spaahotelli Meri juurest käsigranaat, mille keegi oli sokutanud seal asuva Swedbanki sularahaautomaadi peale.

«Inimene hakkas sularahaautomaadi juurde astuma ja märkas selle klaviatuuri kõrval kahtlast eset,» rääkis Oma Saarele samas majas asuva Liviko kaupluse müüja, lisades, et ehmunud inimene tuli sellest kohe ka kauplust teavitama.

Natukese aja pärast tormas kahtlasest esemest rääkima juba teine automaadist raha võtnud inimene.

Poemüüja helistas häirekeskusse ning sündmuskohale kutsuti päästjad ja politsei, kes ala politseilindiga ümber piirasid. Muide, päästjate kohale jõudes oli granaaditaoline ese tõstetud hoopis kõrval asuva tuletõrjetrepi peale.

«Esialgsel hinnangul arvan, et tegemist on Saksa käsigranaadiga,» ütles Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe, lisades, et ohtliku eseme teevad kahjutuks demineerijad. Eile ei olnud päästeameti demineerijatel võimalik Saaremaale sõita, kuna nad viibisid parajasti naabersaarel Hiiumaal.

Swedbanki sularahaautomaadist võeti eile ka turvakaamera salvestised, et teha kindlaks isik, kes ohtliku lõhkekeha rahaautomaadile asetas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles