Tallinnas käib ringi sebrade värvija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi telefonide reklaam on täpselt samasugustes värvides ja tekstiga kui ülekäigurada.
Samsungi telefonide reklaam on täpselt samasugustes värvides ja tekstiga kui ülekäigurada. Foto: Uwe Gnadenteich

Rävala puiesteel välisministeeriumi ees on keegi alles hiljuti asfaldile kantud ülekäiguraja plastikust valged triibud roosaks ja kollaseks värvinud ning sellele reklaamlause kirjutanud. Samas kõrval seisab JC Decaux reklaamipüstik, kus uhkeldavad Samsungi telefonide reklaamil täpselt samad värvid ning sama tekst.


Reklaamifirmast JC Decaux sai Postimees.ee teada, et firma vastutab ainult oma reklaampüstikute eest ning ülekäiguradade värvimisest ei tea midagi.

Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse juht Mati Songisepp on omaalgatuslikest maalingutest teadlik. Ta ütles, et saatis eile ka politseile vastava avalduse, milles palus asja uurida.

«See värvimine on täiesti omavoliline tegevus,» märkis Songisepp. «Kui Rävala puiestee ja Kaubamaja tänava ristmikul pandi ülekäiguraja esimesele vöödile reklaamkirjad, siis see oli tõesti meiega kooskõlastatud ning me lubasime seda proovina kuni 31. detsembrini.»

Songisepa sõnul ei saa ülekäiguraja triipe niisama lihtsalt värvist puhastada. Ainuke võimalus on plastik maha freesida ning uus paigaldada. See aga maksab päris palju. Pealegi ei ole talviste ilmadega võimalik niisugust tööd teha.

Samamoodi on ülekäiguraja triibud üle värvitud ka Rannamäe tee ja Kanuti tänava nurgal. Rohkem ei ole liiklusteenistus esialgu selliseid värvimisi avastanud.

Põhja politseiprefektuuri andmeil on neile tõesti laekunud avaldus vöötradade värvimise kohta. Praegu on otsustamisel, kas algatada selle suhtes menetlus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles