Nõmmele paigaldati kolm avalikku vanapaberikonteinerit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaberikonteiner Raudtee tänaval.
Vanapaberikonteiner Raudtee tänaval. Foto: Nõmme LOV

Eile paigaldati Nõmmele kolm avalikku vanapaberikonteinerit, kuhu kõik inimesed võivad tasuta viia kodudesse kogunenud paberijäätmed.


Konteinerid asuvad Raudtee 64 kinnistu vastas, Männiku tee 105 ning Laagri raudteejaama juures, aadressil Paplite pst 1, teatas Nõmme linnaosa valitsus.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on Nõmme esimene linnaosa Tallinnas, kus vanapaberit taas tasuta avalike kogumiskonteineritega kogutakse. «Püüdleme Nõmmel alati rohelisema keskkonna ja loodussäästlikuma tarbimise poole. Nägime vajadust avalike papi- ja vanapaberi kogumise konteinerite järele ning alustasimegi läbirääkimisi pakendiorganisatsioonidega,» selgitas Vakra.

Linnaosa valitsus sai kokkuleppele Tootjavastutusorganisatsiooniga, mis paigaldas linnaossa kolm konteinerit, mille tühjendamine ja hooldus läheb linnaosavalitsusele aastas kokku maksma 4600 krooni.

Tallinna jäätmehoolduseeskiri kohustab elanikke koguma paberit ja pappi eraldi mahutisse kui kinnistul on vähemalt viis korterit. Nõmme eramajade elanikud saavad hetkel vanapaberit ära anda AS Ragn Sellsile n-ö rohelise koti teenusega, samuti on tasuta võimalik vanapaberit ära anda jäätmejaamas Raba tn 40.

Vanapaberikonteinerisse võib viia ajalehti, ajakirju, reklaammaterjale, vihikuid, kaanteta raamatuid, puhtaid paberpakendeid jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles