Riigiametnike jõululust jääb mullusest napimaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana riigikogus.
Jõuluvana riigikogus. Foto: Peeter Langovits

Buumiaja-aastate ministeeriumide ja riigiametite rikkalikud jõulupeod on asendumas piduliku aktuse ja osalustasu eest kaetud suupistelauaga.

Ühena vähestest korraldas tänavu suurema jõulupeo keskkonnaministeerium, kes kutsus 170 töötajat 10. detsembriks Tallinna lillepaviljoni 80 000-kroonise eelarvega peole, millest osa tuleb külalistel ise kinni maksta, kirjutas Õhtuleht.

Peota ei jää ka koondamishirmus elav päästeamet, kuid nemad lükkavad selle edasi jaanuari keskpaika, kuna siis on ameti nõuniku Anne Martini sõnul hinnad jõulukõrgustest normaaltasemele langenud.

Lõviosa ministeeriumeid jätab suured peod ära, asendades need piduliku aktuse ja jõululõuna või õhtusöögiga, mis tuleb suures osas töötajail endil kinni maksta.

Rahandusministeeriumis, justiitsministeeriumis, maksu- ja tolliametis ning politseiametis jõulupidu tänavu ei toimu, kuid väiksemaid pidusid peavad prefektuurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles