Olesk: laskur on kalakülm, närvideta

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskja Peeter Olesk, Euroopa üks parimaid juuniore.
Laskja Peeter Olesk, Euroopa üks parimaid juuniore. Foto: Toomas Huik

Peeter Olesk ei meenuta üheski elemendis üksikut kauboid à la John Wayne ega superspiooni à la James Bond, kuigi suudab püstolipideme tühjaks tulistada nelja sekundiga – nii kaua püsivad märklauad nähtavad olümpiakiirlaskmise kiiremas harjutuses – ning on võimeline kõik kuulid kümnesse kihutama. Kusjuures ta teeb seda kalakülmalt. «Laskjad on kord sellised, närvideta, pingeid lihtsalt ei teki,» selgitab ta enda ja kolleegide sisemist jõudu.

Samas võivad Wayne ja Bond kinolinal mida vaid, kuid ühtki tiitlivõistluste medalit neil ette näidata pole. Oleskil on. Hiljuti võitis ta Euroopa meistrivõistlustel juunioride seas standardpüstoli kulla ja meeskondliku hõbeda ning olümpiakiirlaskmise pronksi.

«Mõistagi teevad medalid rõõmu, ent ma pidanuks need võitma juba paar aastat tagasi. Kuid siis polnud vaim veel valmis,» tunnistab Olesk, demonstreerides edasiviivat jõudu ehk rahulolematust ka edu puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles