Geograafia ja bioloogia eksami tulemused langesid

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemia eksami tulemused paranesid, geograafia ja bioloogia eksami tulemused aga langesid.
Keemia eksami tulemused paranesid, geograafia ja bioloogia eksami tulemused aga langesid. Foto: Raigo Pajula

Sel aastal 10. ja 11. klasside õpilased enam riigieksameid ei teinud, seetõttu vähenes tänavu järsult geograafia ja keemia eksamite sooritajate arv. Keemia eksami tulemused paranesid, geograafia ja bioloogia eksami tulemused jäid aga varasemate aastatega võrreldes madalamateks.

Varem tegid paljud noored geograafia ja keemia eksami neid enne 12. klassi. Keemia riigieksami tegijate arv langes tänavu 1736 õpilase pealt 625le ning geograafia 5095 pealt 1142le.

SA Innove nõunik Einar Rull ütles teisipäevasel pressikonverentsil, et geograafias oli keskmine eksamitulemus tänavu 53,1 punkti, aasta varem oli see 56,1 ja 2011. aastal 59,4 punkti. Bioloogia eksami keskmine tulemus langes 61,5 punktilt 55,7 punktini.

Keemias tulemused aga paranesid, sel aastal oli keskmine 68,1 punkti, eelmine aasta 65,1 punkti.

Geograafia eksami sooritasid keskmise tulemuse põhjal kõige paremini Tallinna reaalkooli, Pärnu ühisgümnaasiumi ja Narva humanitaargümnaasiumi õpilased. Kõigis kolmes koolis jäi keskmine tulemus 79 ja 81 punkti vahele. Sooritajaid oli kolmes koolis 5-8.

Bioloogi eksami paremikku kuulusid 10 sooritajaga Tallinna prantsuse lütseum, 33 sooritajaga Tallinna reaalkool, 68 sooritajaga Hugo Treffneri gümnaasium ja 11 sooritajaga Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium. Kõigis neljas koolis jäi keskmine tulemus 79 ja 83 punkti vahele.

Keemia eksami sooritasid Hugo Treffneri gümnaasiumis 80 õpilast, kelle keskmine tulemus oli 86,3 punkti. Narva kesklinna gümnaasiumis seitse õpilast, keskmise tulemusega 88,6 punkti ja Narva humanitaargümnaasiumis kuus õpilast, keskmise tulemusega 92,2 punkti.

Enim keemia eksami sooritajaid oli Nõu reaalgümnaasiumis, kus 30 õpilase keskmine tulemus oli 75,2 punkti.

Järgmisel aastal rakenduvad lõpetajatele uued gümnaasiumi lõpetamise tingimused, kus kõikidele on kohustuslik sooritada eesti keele, matemaatika ja võõrkeele riigieksamid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles