Milline tulevik oleks Euroopa föderatsioonis rahvusriikidel?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Online-väitlus valmis Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles neljas pikemast euroliidu-teemaliste väitluste sarjast.
Online-väitlus valmis Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles neljas pikemast euroliidu-teemaliste väitluste sarjast. Foto: Repro

Online-väitluse avakõnedele järgnes ristküsitlus, kus väitlejad küsisid teineteiselt teravaid küsimusi.

Nutt: Föderatsioonide osariigid ei ole iseseisvalt esindatud rahvusvahelistes organisatsioonides, neid esindab föderaaltasand. Seega tähendaks ELi muutumine föderaalriigiks näiteks ka osariikide liikmesuse lõpetamist olümpiakomitees ja praeguste ELi riikide võistkondade asemel ühtse ELi võistkonna osalemist. Kas see oleks soovitav või peaks säilima liikmesriikide iseseisev esindatus?

Ossinovski: Suurbritannia ei ole föderatsioon, ent oma jalgpallivõistkonnad on eraldi Inglismaal, Walesil, Šotimaal ja Põhja-Iirimaal. Olümpiakomitees esindab neid küll tõesti Suurbritannia. Minu meelest võiksid spordivõistkonnad jääda rahvuslikuks, Euroopa võistkonna käekäik ei tekitaks praegu Eesti inimestes tõenäoliselt suuremat emotsiooni. Aga kes teab, võib-olla tulevikus on tõesti osal võistlustel ainult Euroopa meeskond, teistel aga liikmesriikide oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles