Uus gripp võttis aasta viimasel päeval üheteistkümnenda ohvri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünal
Küünal Foto: Reuters

Möödunud aasta viimasel tunnil suri Tallinnas 14-aastane Pärnu noormees, kellel oli tuvastatud muuhulgas ka uue gripi viirus.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri kinnitas, et 31. detsembril suri Pärnust pärit 14-aastane poiss, kes toimetati suvepealinnast haigena Tallinna lastehaiglasse ravile.

Nooruk suri hiljem lastehaiglas. Uus gripp tuvastati tal juba enne surma, lisas Saluri.

Pressiesindaja kinnitusel oli poisil muu hulgas ka kopsupõletik. «Aga mis oli täpselt surma põhjus, ei oska ma veel täpselt öelda.»

Eestis on see 11. surmajuhtum, mille puhul on kinnitatud ka uue gripi A(H1N1) olemasolu. Mõned on tuvastatud alles lahangul, mõned haige eluajal.

Kas peale selle noormehe on viimasel nädalal veel seagripi tõttu elu kaotanuid, avaldab Terviseamet paari päeva pärast koos ülevaatega, palju inimesi üldse Eestis möödunud nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestus.

Haigestumise esimene haripunkt möödas

Üldiselt on haigestumine viimastel nädalatel vähenenud kõikides maakondades välja arvatud Hiiumaa, kus haigestunute arv on kasvanud 34 protsendi võrra. Haigestumise vähenemise põhjuseks võib tõenäoliselt pidada pühi ja alanud koolivaheaega.

52. nädalal domineeris viirusnakkuste puhul uus gripp - see tuvastati 73 protsendil haigestunutest. Veerandil juhtudest olid haigestumised seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, sealhulgas paragripi- ja adenoviirusega.

Tervisekaitsjad ja arstid soovitavad riskirühmadesse kuuluvatel isikutel end kindlasti uue gripi vastu vaktsineerida, sest see aitab kaasa haigestunute arvu vähenemisele ja gripi tüsistuste vältimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles