Mupo teeb ka ametnikele ettekirjutusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikate likvideerimine linnavalitsuse Vabaduse väljaku hoone katuse räästast.
Jääpurikate likvideerimine linnavalitsuse Vabaduse väljaku hoone katuse räästast. Foto: Artur Sadovski.

Kuigi munitsipaalpolitseil pole õigust linna- ja riigiasutusi trahvida, tehakse neilegi räästast rippuvate jääpurikate või lumest puhastamata kõnnitee eest märkus või ettekirjutus.


Mupo juhi Kaimo Järviku sõnul sellest reeglina ka piisab ja ettekirjutuse saaja asub kohe probleemi lahendama. «Hiljuti tegime linnavalitsuse Vabaduse väljaku hoone haldajale märkuse jääpurikate kohta ja see mõjus. Ka riigiasutustele on siiani märkusest piisanud. Kui mõne ministeeriumi hoone räästast jääpurikas alla kukub, siis võib see ju suure tõenäosusega mõnda nende oma töötajat tabada,» lausus Järvik.

Postimees.ee lugeja teatas täna Põhja-Tallinna valitsuse hoonel rippuvatest jääpurikatest.
Niine tänaval asuva linnaosavalitsuse hoone sissepääsu trepi kohal ripuvad tema sõnul räästas kobaras suured, enam kui meetri pikkused purikad, mis ohustavad hoonesse sisenevaid või sealt väljuvaid inimesi.

Järviku sõnul ei tehta ka Põhja-Tallinna valitsusele mingit erandit ning kui info tõeseks osutub, peavad nad kohe midagi ette võtma.

Tänane vahejuhtum, kus lume ja jääpurikate raskus rebis lahti suure tüki linnale kuuluva Tallinna spordihalli seinast, munitsipaalpolitseid täiendavalt tegutsema ja linnale kuuluvaid hooneid üle vaatama ei pane.

«Meie jaoks ei ole ohutuse seisukohalt vahet, kas hoone kuulub linnale, riigile või eraomanikule. Peaasi, et ükski inimene viga ei saaks,» lausus Järvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles