Klaaspärlimäng saab avalöögi barokkmuusikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vähi.
Peeter Vähi. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Täna algab Tartus igasuvine muusikafestival Klaaspärlimäng, mille avakontserdi pealkirjaga «Jungle Book of Baroque» annab õhtul kell 20 Tartu Jaani kirikus Rootsi ansambel Villancico.

Peter Pontvik, kes on ansambli kunstiline juht, kontratenor ja dirigent, viib kokku 13 tantsijat ja lauljat, kes esitavad renessanss- ja barokkmuusikat Ladina-Ameerikast, Peruust, Guatemalast, Panamast ja Mehhikost, osa viise on indiaani hõimude pärimusest. Mängitakse erilist barokk-kitarri ja Daniela Valero näitab Mehhiko barokktantsu.



27. juulini vältav Klaaspärlimäng on helilooja Peeter Vähi juhtimisel igal suvel aset leidnud juba alates 1995. aastast.



Festival on inspireeritud Hermann Hesse samanimelise romaani ainestikust: muusikat vaadeldakse ebatavalisest vaatenurgast, sidudes seda teiste kunstiliikide või filosoofiaga.



Näiteks sel pühapäeval, 20. juulil esitavad Läti ja Leedu kammerorkestrid Türgi sultanite muusikat ja 26. juulil mängib Georg Friedrich Händeli «Veemuusikat» Euroopa Liidu Barokkorkester.


Tänase avakontserdi piletite hinnad on 140 ja 170 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles