Noorrattureilt võib oodata pauku

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Rist.
Liisi Rist. Foto: Jaan Martinson

Eesti maanteesõit elab häid aegu – staaridele, kel parimad päevad alles ees, on juba tulemas mantlipärijaid.

«Kui ratturite järelkasvust mõni paugutama hakkab, siis tuleb pauk püssist, mitte luuavarrest,» kirjeldas maanteesõidu olukorda Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson. «Meil on  juunioride ja U23 vanuseklassis kõva konkurents ja lai valik – leidub nii mägede mehi kui sprintereid, kellest võiks tulevikus asja saada.»  

Eesti rattasport elab häid aegu. Tõsi, medaleid, nagu Aavo Pikkuusi aegadel, pole viimasel ajal tulnud, pole ka kümneid profivõite aastas, mida tõid Jaan Kirsipuu, Andrus Aug, Janek Tombak ja Lauri Aus, kuid optimismiks on põhjust. Meie kolmel eliitprofil – Tanel Kangertil, Rein Taaramäel, kui tervise korda saab, ja Gert Jõeäärel – on parimad päevad veel ees, Alo Jakin ja Mihkel Räim pedaalivad profina aste allpool, juuniorid kasvavad peale, paar neidu üritavad pärida Grete Treieri mantlit. Mis kogu seltskonda ühendab, on pühendumus – elatakse-võisteldakse piiri taga, tehakse sporti täiega ning eesmärgiga jõuda nii kaugele, kui võimed lubavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles