Tallinn tõrgub ainsana erakoolidele pearaha maksmast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocca al Mare kool.
Rocca al Mare kool. Foto: Toomas Huik

Põhikooli- ja gümnaasiumiseadus kohustab kohalikke omavalitsusi maksma erakoolidele oma linna õpilaste eest pearaha 73 eurot kuus, kuid Tallinn hoiab ainsa omavalitsusena seaduse täitmisest kõrvale.

Eelmisel aastal nõudsid mõned erakoolid raha linnalt välja kohtu kaudu tagantjärele, kuid alates tänavusest jaanuarist on linn taas hoidnud seaduse täitmisest kõrvale, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset Kaamerat».

«Kui nad läheksid tavalistesse koolidesse, siis meil need tavalised koolid tegutsevad, makstakse küttekulu, majanduskulu ja koristajad on peal - see ei tooks meile kaasa täiendavaid kulusid,» sõnas Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets ütles, et riigi seisukoht on selge:
kui koolivõrk on korrastamata ja vanemad ei taha oma lapsi panna munitsipaalkoolidesse, siis peab kohalik omavalitsus neid valikuid austama.

Erakoolide juhid tunnevad, et lahenduse leidmiseks tuleb jälle võtta jalge alla kohtutee, kuid haridusministeerium eeldab asekantsleri sõnul, et leitakse siiski üks ja arukas lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles