Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Earth, Wind & Fire
Now, Then & Forever 
(Legacy)
Earth, Wind & Fire Now, Then & Forever (Legacy) Foto: Repro

    Earth, Wind & Fire

Now, Then & Forever

(Legacy)

Hinne 4

Kõlab värskelt

Plaat haarab esimeste taktidega ega lase enam lahti. Avaloos «Sign On» käib Earth, Wind & Fire välja trumbid: funkav bass, nakatav meloodia, juubeldav vokaalpartii. Loomulikult ei puudu kuulsad puhkpillid, EWFi vasegrupi kõlast on kujunenud üks popmuusika signatuure. 1969. aastast tegutseva ansambli loomingus asetub «Now, Then & Forever» klassikaliste albumite kõrvale, pakkudes ainuomast sulamit jazz’ist, diskost ja progressiivsest funkrokist. Leidub hingelist tantsumuusikat («Love Is Law», «My Promise», «Dance Floor»), paar võluvat ballaadi («Guiding Lights», «Got To Be Love»), iseäranis maitsvad kosmiliste soolodega rikastatud instrumentaalpalad «Belo Horizonte» ning «Splashes».

Vana hea EWF täies hiilguses, asutajaliikmeist rivis Verdine White, Philip Bailey ja Ralph Johnson. Samas paraku esimene album ilma Maurice White’ita, kel haigus aktiivsest muusikategemisest enam osa võtta ei võimalda. Deluxe-versiooni lisaplaat pakub valikut EWFi kullafondist, lemmiklood on sinna valinud Maurice White, Lenny Kravitz, Clive Davis, Pharrell, Andrè 3000, The Roots ja Raphael Saadiq.

Mart Juur
-------------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles