Rahvuslased kogunesid Estoniasse ERSP 25. aastapäeva juubelile

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Estonia kontsertsaalis Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) 25. aastapäeva puhul rahvusvaheline konverents «ERSP 25 – milleks meile erakonnad?».

ERSP asutajaliikme ja Europarlamendi saadiku Tunne Kelami sõnul on ERSP 25. aastapäev suursündmus, kuna ERSP loomine on märgilise tähtsusega sündmus Eesti ajaloos.

«ERSP asutamisega toimus läbimurre kommunistliku ainupartei võimumonopolist ja esimese demokraatliku erakonnana avas see tee mitmeparteisüsteemile Nõukogude Liidus. See sündmus pole ühe erakonna monopol, vaid rahvuslike jõudude ühine saavutus,  mille üle võime kõik uhkust tunda,» ütles Kelam.

Konverentsiga soovitakse Kelami sõnul heita pilk Eesti minevikku ning kavandada ja arutleda koos Eesti tuleviku üle.

Konverentsil esinevad Euroopa parlamendi liige Tunne Kelam, IRLi Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross, ERSP esimene esimees Lagle Parek, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, jurist Ülle Madise, sotsiaalteadlane Marju Lauristin, kirjanik ja poliitik Paul-Eerik Rummo, ajaloolane Marek Tamm, filosoof Mart Raukas, Soome poliitik ja endine rallisõitja Ari Vatanen, Europarlamendi asepresident Alejo Vidal–Quadras ja Europarlamendi liige Gunnar Hökmark.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles