Olümpiapilet käes, kuid võistelda pole õigust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestist pärit Natalja Zabijako ja Venemaa kodanik Aleksandr Zabojev teenisid endale olümpiakoha, kuid praeguse seisuga nad võistlema ei pääse.
Eestist pärit Natalja Zabijako ja Venemaa kodanik Aleksandr Zabojev teenisid endale olümpiakoha, kuid praeguse seisuga nad võistlema ei pääse. Foto: Peeter Langovits

Paarissõitjad Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev saavutasid Saksamaal Oberstdorfis peetud olümpia valikvõistlusel 7. koha. Olümpiakohtade eest võistelnud paaridest oldi aga kolmandad ja see tagas Eestile olümpiapileti. Praeguse seisuga ei saa aga Zabijako ja Zabojev ise seda pääset kasutada. Takistuseks Zabojevi Venemaa kodakondsus.


 

Zabijako ja Zabojev on koos uisutanud umbes aasta. Enne seda oli Eestist pärit Zabijako paaris ukrainlase Sergei Kulbatšiga. 2011. aasta detsembris sai aga Zabijako tõsise seljatrauma ning partner polnud valmis koos võistluspausi pidama. Nii jäigi Eesti uisutaja üksinda, kuniks mullu oktoobris alustas koostööd 24-aastase venelase Zabojeviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles