Tallinna loomaaia leopardid asusid pulmi pidama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard.
Lumeleopard. Foto: Toomas Huik

Nädal Tallinna loomaaias

Lumetulv, mis on mõnelegi looma­aia asukale kauaoodatud unistus, põhjustas sel nädalal heakorrateenistusele tublisti lisatööd. Eriti keeruline oli teha see ära eelarvekärbetest tingitud lühendatud tööajaga.



Esimeses zoo-osakonnas on irbised ehk lumeleopardid otsustanud lumises olukorras esimesi pulmi pidada ning ka üliharuldased amuuri leopardid, kelle tunamullused pojad aasta lõpus üksteise järel maailma muudesse looma­aedadesse õnne otsima siirdusid, on tuisuilmadega järelkasvu loomise vastu huvi avaldanud.



Loodame, et alanud aasta toob mõlemale peenikese pere õnne.


Lumistele oludele vaatamata asusid pühade vahel Šveitsi poole teele kaks jakki (pildil) ja Helsingi loomaaiast saabus omakorda Tallinna loomaaeda kaks noort isast punakael-laglet.



Enamik koolilastest eelistab ilmselt praegust kaunist talveilma suusatamiseks kasutada, mistõttu kuuleb külastajate hulgas enam vene-, soome- ja saksakeelset juttu. Populaarne putukanäitus on lumehangest välja kaevatud ja endiselt külastajatele avatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles