Võimlemine on hoidnud noorust

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Jaanson veetis suure osa oma lapsepõlvest looduses Peipsi järve lähedal ning nüüdki läheb ta majatagusesse aeda jalutama, kui tunneb, et vajab lisaenergiat.
Linda Jaanson veetis suure osa oma lapsepõlvest looduses Peipsi järve lähedal ning nüüdki läheb ta majatagusesse aeda jalutama, kui tunneb, et vajab lisaenergiat. Foto: Margus Ansu

Kui Linda Martis-Jaanson tänavu suvel 80. sünnipäeva tähistas, otsustas ta piduliku saali asemel teha seda kodus. «Ütlesin, et nüüd ma olen nii vana inimene, kes tahavad, need tulgu mind koduaeda õnnitlema,» naeris naine. «Ja kõik olidki kohal.»

Kui Jaansonile üle laua otsa vaadata, ei loe tema näost ja olekust küll rohkem aastaid välja kui 60. «Seda öeldakse tihti,» muigas ta.

Linda Jaanson ise on kindel, et pool hästi säilinud välimusest on tänu headele geenidele, teise poole eest on ta aga võlgu eluaegsele võimlemisele. «Eluaegne väga teadlik võimlemine, kuna ma tean, mida ja kuidas teha,» rõhutas naine, keda tema õpilased – nüüd juba ise võimlemises tuntud tegelased – Tartu naisvõimlemise emaks nimetavad. Veel kevadel juhendas tunnustatud treener ja spordipedagoog daamide naisvõimlemise treeninguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles