Solarisele pommiähvarduse teinud mees mõisteti vangi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiähvardus Solarise keskusele pühapäeva lõunal.
Pommiähvardus Solarise keskusele pühapäeva lõunal. Foto: Martin Ilustrumm

Täna mõistis Harju maakohus kahe kuu pikkuse šokivangistuse mehele, kes tegi pühapäeval Tallinnas Solarise kaubanduskeskusele pommiähvarduse.

Kohus tunnistas 30-aastase Sandri kokkuleppemenetluses süüdi avaliku korra raskes rikkumises lõhkeseadeldisega ähvardades ja mõistis talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda kaks kuud.

Ülejäänud karistuse osa mõistis kohus tingimisi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul ta peab alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Süüdistuse kohaselt helistas Sander 29. septembril kell 11.15 ajal politsei hädaabinumbrile ja ütles, et Solarise kaubanduskeskuses on pomm. Sündmuskohale sõitnud politsei ja päästjad evakueerisid kaubanduskeskuses viibinud inimesed ning kontrollisid hoone läbi. Kontrolli käigus lõhkekeha ei avastatud ning kaubanduskeskus avati taas kell 15.

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud tegid kindlaks häirekeskusesse helistanud mehe isiku ning pidasid Sandri kahtlustatavana kinni järgmise päeva hommikul.

«Selle pommiähvarduse puhul ei olnud tegemist n-ö purjus inimese rumalusega. Kuritegu oli ette planeeritud ja läbi mõeldud. Süüdistatav tegi kõik endast oleneva, et jääda tuvastamatuks, kuid politsei suutis ta ikkagi kiiresti tabada,» ütles Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna ütles, et pommiähvarduse tegemine on tõsine juhtum, mis häirib tugevalt paljude tavainimeste igapäevatoimetusi ning millele suurte ressurssidega reageerivad erinevad ametkonnad.

«Politsei senine praktika on näidanud, et pommiähvarduse teinud inimesed tabatakse ja võetakse ka vastutusele,» ütles Pärkna. «Tänane otsus näitab, et riik ei suhtu leebelt selliste ähvarduste tegijatesse ning kolmesekundilise kõne hinnaks on kaks kuud reaalset vanglakaristust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles