Tallinna kilbarid praegu veel juhivad Tartu vastu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tänava veetorni kõrval madalas majas ragistavad Kuku raadio helikindla stuudioakna taga mälulihaseid tartlased Matis Song (paremalt) ja Tõnu Talve. Nende jutu suunab elektroonikasse Egon Pentjärv.
Õpetaja tänava veetorni kõrval madalas majas ragistavad Kuku raadio helikindla stuudioakna taga mälulihaseid tartlased Matis Song (paremalt) ja Tõnu Talve. Nende jutu suunab elektroonikasse Egon Pentjärv. Foto: Margus Ansu

Üürikese aja pärast võivad Eesti raadiokuulajad tähistada kodumaise mälumängusaate esimest juubelit. Enne seda tuleb aga veel neli aastat mälu proovile panna. Näiteks laupäeviti «Tarkade klubi» kuulates.

Nimelt möödub 2017. aastal 50 aastat sellest, kui Eesti Raadios läks eetrisse esimene «Mnemoturniir». Selline arvestus on tehtud teleajakirjaniku, tõlkija ja mälumängija Hardi Tiiduse aastal 1986 kirja pandud ridade järgi.

Ta märgib, et asi sai alguse soomlaste raadio tarkade klubi eeskujul 1967. aasta lõpul. Idee algataja oli Valdo Pant, esimene mängujuht Toomas Uba, mängujuhina on toiminud ka Siim Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles