ERR.ee: Gobusi hinnangul ei pääse liinikärbetest ükski maakond

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu isapuhkusel viibiv Saaremaa Gobusi juht tunnistab, et tema tegigi ettepaneku liinikärbeteks, mis 14 juulist jõustusid, kaasaarvatud Undva bussiliinide kohta.
Praegu isapuhkusel viibiv Saaremaa Gobusi juht tunnistab, et tema tegigi ettepaneku liinikärbeteks, mis 14 juulist jõustusid, kaasaarvatud Undva bussiliinide kohta. Foto: Oliver Matkur.

Bussifirma Gobus tegevjuhi Rene Alpiusi sõnul ei pääse puuduliku riigi toetuse tõttu bussiliinide kärbetest tõenäoliselt ükski maakond, esimesena hõrendati sõiduplaane Saaremaal ning kärbete taotlus on sisse antud ka Lääne-Viru maavalitsusele.

«Järgmisel aastal ilmselt peavad omavalitsused toetama, ilmselt annab reisija välja rohkem oma rahakotist läbi piletihinna tõusu ja tõenäoliselt vähendatakse liini mahtu, liinikärpeid tehakse üle Eesti, kaasa arvatud Harjumaal,» rääkis Gobusi tegevjuht Alpius «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Kihelkonna vallas Saaremaal pole vallavanema ja ka külarahva sõnul enam võimalik bussigraafikut kärpida.

«Rohkem ei ole vähemaks võtta neid busse, siis peab vald kuskilt hankima neid, muidu me jääme täitsa hätta,» rääkis Veere küla elanik Eevi.

«Need suured 50-kohalised bussid küla vahel, nendega sõitmine tuleb ära lõpetada ja tuleb asendada väikeste bussidega, selles ongi lahendus ja siin ongi ka kokkuhoid,» leidis Kihelkonna vallavanem Jaan Jürisaar.

Selle aasta riigieelarves on maakonna bussiliinide toetamiseks raha ette nähtud 269 miljonit krooni, järgmiseks aastaks on maakonnad taotlenud dotatsiooni 160 miljonit krooni enam.

Samas praeguse seisuga pole majandusministeeriumil eelarvekärbete tõttu bussiliikluse toetamiseks üldse raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles