Viimsi ostab välja Karulaugu kooli ja lasteaia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karulaugu koolihoone
Karulaugu koolihoone Foto: Liis Treimann

Viimsi vald lõpetab Karulaugu Kinnisvaraga sõlmitud üürilepingu mullu Haabneeme alevikus valminud Karulaugu lasteaed-algkooli kasutamiseks ning ostab kinnistu selle praeguselt omanikult välja.


«Täna pärastlõunal notari juures sõlmitud lepingu järgi läheb Karulaugu lasteaed-algkooli kinnistu omandus Karulaugu Kinnisvaralt üle vallale,» ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Oleme selle nimel pingutanud, et saaksime senise üürisuhte asendada vallale kokkuvõttes oluliselt soodsamaks kujuneva omanikuseisusega ning seetõttu oleme tulemusega igati rahul. Algselt sõlmitud üürileping oli toona ainsaks võimaluseks vallale igati hädavajalik haridusasutus õigeaegselt valmis saada, sest täiendavaid kohustusi kooli ehituseks polnud vallal seadusest tulenevalt võimalik võtta.»

Oravase sõnul kujuneb tehingu maksumuseks koos käibemaksuga 190,3 miljonit krooni. Viimsi vald võtab üürilepingu refinantseerimiseks laenu Nordea pangalt. Eelnevalt on see kooskõlastatud rahandusministeeriumiga.

Viimsi vallavalitsus sõlmis lepingu Karulaugu Kinnisvara emafirma ELL Kinnisvaraga Karulaugu lasteaed-algkooli üürimiseks 6. mail 2008. Hariduskompleksi üürileping oli sõlmitud 30 aastaks renditasuga umbes 17 miljonit krooni aastas. Iga järgmise aasta üür kasvanuks 2,5 protsenti. Üürilepingusse oli kirjutatud võimalus, et vallal on igal ajal võimalik koolihoone välja osta. Selleks puhuks arvutati igaks aastaks väljaostuhind, mis algas 188,4 miljonist kroonist.

Ligi 6200 ruutmeetrise netopinnaga Karulaugu lasteaed-algkool paikneb 5,17 hektari suurusel kinnistul. Projekti autor on arhitektibüroo Emil Urbel OÜ arhitekt Indrek Erm. Koolimaja on 3-korruseline ja selles on 14 koduklassi ning eraldi muusika-, kunsti- ja arvutiklassid. Koolis on oma aula, söökla, raamatukogu ja pikapäevarühma ruumid ning logopeedi ja kooliõe kabinetid.

Lasteaias on ruumi kuuele rühmale, millest igaühel on iseseisev sissepääs hoone lõunaküljelt avara tuulekoja kaudu. Koolimaja juurde kuulub ka esinduslik spordihoone. Lasteaias on kõikidel rühmadel oma riietusruum, mänguruum, magamisruum, tualetid ja abiruum. Maja planeerimisel on arvestatud ka liikumispuudega inimestega, seetõttu on hoones lift ja ratastooliga liikumiseks vajalikud kaldteed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles