Reformierakond: hipodroomist peab saama terviklik elukeskkond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlused hipodroomi tuleviku üle jätkuvad.
Vaidlused hipodroomi tuleviku üle jätkuvad. Foto: Toomas Huik.

Linnavolikogu reformierakondlasest liikme Katja Ljubobratetsi sõnul peaks iga otsus, mida Tallinna linnavõim hipodroomi ala planeerimise osas langetab, olema läbimõeldud ning arvestama spetsialistide ja linnaelanike arvamusi. Kaalul on tuhandete tallinlaste elukeskkond ja Merimetsa elujõulisus.


Hiljuti avalikustati Paldiski maantee 50 ja lähiala detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruanne. See on spetsialistide koostatud dokument, mis selgitab, millised muutused võivad kaasneda detailplaneeringuga ja annab soovitusi, kuidas võimalikke negatiivseid mõjusid ära hoida.

Juba eile kiitis aga Põhja-Tallinna halduskogu keskerakondlaste häältega detailplaneeringu heaks.

Ljubobratetsi sõnul oleks halduskogu pidanud võtma detailplaneeringu osas seisukoha alles siis, kui kõigil huvilistel on olnud võimalus tutvuda keskkonnamõju strateegilise hindamise aruandega ja on toimunud selle 3. veebruariks kavandatud arutelu.

«Nii oleks halduskogul kui linnaelanikele kõige lähemal võimuorganil tekkinud võimalus lähtuda oma otsustes spetsialistide ja elanike arvamustest,» põhjendas Ljubobratets. «Hipodroomi ala detailplaneering kütab siiani kirgi nii elanike kui ka arhitektide seas. Kui linnavõim laseb hipodroomi täis ehitada, peab tervikliku ja hästi toimiva elukeskkonna loomiseks väga hoolikalt kaaluma kõiki asjaolusid.»

Ta lisas, et kui ligi 14 hektari suurusele alale kerkib üle 1100 korteri, kuhu asub elama ligi 3000 inimest, on vaja läbi mõelda, kuidas saaks seal elada ja liikuda nii, et praegune elukeskkond võimalikult vähe kannataks.

Lõplike seisukohtade kujundamise aja paari nädala võrra pikendamine möödunud aasta augustis algatatud planeeringu puhul oleks Ljubobratetsi sõnul normaalne ja inimlik.

«Linnavalitsuse kannatamatus ja hoolimatus hipodroomi ala planeerimisel võib Tallinnale terve Merimetsa maksma minna,» ütles Ljubobratets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles