Valitsus saadab parlamendile noorsootööd reguleeriva eelnõu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored saavad "Miniteeviidalt" infot, kuhu õppima minna ja tulevikus oma samme seada.
Noored saavad "Miniteeviidalt" infot, kuhu õppima minna ja tulevikus oma samme seada. Foto: AFP / Scanpix

Valitsus kiitis heaks ja saadab parlamendile arutamiseks noorsootöö seaduse eelnõu, mille eesmärgiks on sätestada noorsootöö põhimõtted ning vastutus ja noorsootöö rahastamise alused.

Ka reguleeritakse haridus- ja teadusministeeriumi, maavanema ja kohaliku omavalitsuse ülesanded noorsootöö tegemisel.

Eelnõuga tuuakse seaduse tasandil sisse kolm uut mõistet - noorsootööühing, noorte osaluskogu ja noorteühingute liit.

Kohalike omavalitsuste juures tegutsevate noorte osaluskogude näol ei ole tegemist uue noorsootöö struktuuriga, kuid seni on puudunud seaduse tasandil regulatsioon nende loomise aluste ja tegutsemise vormi kohta.

Eesti Noorteühenduste Liidu andmetel tegutseb praegu noorte osaluskogu Eestis ligi paarikümne kohaliku omavalitsuse juures. Noorte osaluse edendamise eest on aastaid seisnud Eesti Noorteühenduste Liit, mis ühendab 50 Eesti noorteühingut.

Eelnõu kohaselt muudetakse muu hulgas ka noorteühingute aastatoetust puudutavat regulatsiooni. Vastavalt muudatustele tekib toetuse taotlemisõigus ka noorteühingute, õpilasesinduste ja üliõpilaskondade katusorganisatsioonidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles