Külmapüha peavad enamuses vanemad õpilased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Tallinna koolides ei ole tänase krõbeda pakase tõttu puudujaid just eriti palju, põhiliselt on koju jäänud 5.- 7. klassi õpilased.


Tallinna kunstigümnaasiumi õpetajatetoast vastati Postimees.ee`le, et algklassides tavalisest suuremat puudumist täna küll märgata ei ole. Samas on aga rohkem puudujaid viiendates ja kuuendates klassides. Põhjus on ilmselt selles, et kui juba raadiost on maha öeldud, et külma ilma tõttu ei ole vaja kooli minna, siis jäävadki suuremad lapsed koju.

Sama juttu rääkis ka Viimsi kooli direktor Leelo Tiisvelt. Tema sõnul ei ole eriti märgata, et lapsi oleks täna koolis oluliselt vähem.

«Kui puuduvad, siis just kuuendate ja seitsmendate klasside õpilased,» ütles Tiisvelt. «Külma tõttu puudumist ei saa õpetajad põhjuseta puudumisena kirja panna.»

Mitmest Tallinna koolist vastati, et täpset statistikat külma tõttu puudumiste kohta ei peeta, kuid mingit erilist muutust laste arvus ka näha ei ole.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula mainis, et ka amet ei pea arvestust pealinna koolides külma tõttu puudujate kohta. Ta rõhutas, et lapse koju jätmise otsustab ikkagi lapsevanem, mingit üldist sundust ei ole.

Pajula mainis, et päris mõtlematult ei tasu lapsi ka koju jätta, sest kui puudumisi tuleb palju, siis võib see halvasti mõjuda lapse edasijõudmisele ning tekitada mahajäämusi ühes või teises aines.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles