Valitsus eraldas raha lisajäämurdja tellimiseks

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Eva Pärnu sadamas
Jäämurdja Eva Pärnu sadamas Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Valitsuse kiitis täna heaks reservist 21 630 000 krooni eraldamise lisajäämurdja tellimiseks ja jäämurdja Tarmo jäämurdemahtude suurendamiseks.


Veebruaris vajab enamik Muuga, Kunda ja Sillamäe sadamat külastavatest laevadest jäämurdja abi. «Jääpiirist kuni Sillamäe ja Kunda sadamani on distantsid 110 ja 75 meremiili ning ühe jäämurdjaga ei ole võimalik kõiki sadamaid teenindada ning seega on vajalik tellida lisajäämurdja,» seisis eelnõus.

Lisajäämurdja kasutamisega on arvestatud veebruari lõpuni. Arvatav laeva kulu 28 päeva kohta on kokku ligi 19 miljonit krooni. Jäämurdja Tarmo täiendava rahastamise vajadus kütuse ostmiseks ja laevaperele merepäevade eest tasumiseks veebruari lõpuni on ligi 8,5 miljonit krooni. Tarmo kulutab ligi 40 000 liitrit kütust ööpäevas.

Alates veebruari algusest 2010. aastal saab veeteede amet kasutada 2009. aasta eelarvest ülekantavaid vahendeid, mistõttu on täiendava rahastuse vajadus kokku 5 870 000 krooni väiksem ehk 21 630 000 krooni, millest üks miljon krooni suunatakse personalikuludeks ja 20 630 000 krooni majandamiskuludeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles